Home / Despre Noi / Preturi / Contact                                                                                            Important de Stiut!

Par / Pret: 15,00 Ron

Parul este un pom fructifer ce creste bine in toate zonele pomicole ale tarii, din zona de campie si pana in zona dealurilor inalte. Cultura parului este rentabila datorita duratei lungi de viata, a calitatii fructelor si a productiei relativ mari. Fructele se consuma in stare proaspata sau prelucrate in compot, dulceata, gem.

SARUSI

Arabitka. Fructe de marime mica (40 - 50 gr.), de forma scurt piriforma, culoare galbena, cu gust foarte bun si dulce.
Perioada de coacere: III iulie.

 

SARUSI

Hosui. Fructele sunt mijlocii spre mare (150-200 gr.), cu forma rotunda, de culoare aurie bronz, pulpa crocanta, suulenta, dulce, putin acidulata. Perioada de coacere II - III August.

 

SARUSI

Favorita lui Clapp. Fructe de marime mijlocie spre mare (180 - 220 gr.), scurt piriforma, cu pielita de culoare verde – galbui pe partea umbrita si rosu-caramiziu pe cea insorita, cu gust foarte bun. Perioada de coacere: I – II august.

SARUSI

Williams. Fruct de marime mare (160 -220 gr.), forma conica, de culoare galbena, gust foarte bun.
Perioada de coacere: II - III august.

 

SARUSI

Wiliams Rosu. Fructe de marime mare (160 -220 gr.), forma conica, de culoare rosie, gust foarte bun.
Perioada de coacere: III august.

 

SARUSI

Packham's Triumph. Fructe de marime foarte mare (200 -270 gr), forma conica, de culoare  galbena, gust foarte bun.
Perioada de culegere: III septembrie. Perioada de pastrare: septembrie - decembrie.

SARUSI

Untoasa Bosch. de marime mare (180 - 220gr.), piriform alungite cu gat lung si gros, pielita de culoare verde – galbui complet acoperita cu o rugina brun- rosiatica, cu gust foarte bun. Perioada de culegere:  III septembrie.Perioada de pastrare: septembrie - ianuarie.

SARUSI

Abatele Fetel. Fructul este mare cu forma tipica de para, alungit, verde galbui in partea umbrita si usor rumenit pe partea expusa la soare
Perioada de coacere: IV septembrie.

 

SARUSI

Hardenpont. Fruct de marime mare (180 -220 gr), forma conica, culoare galbena cu gust foarte bun.
Perioada de culegere: I octombrie. Perioada de pastrare: octombrie - ianuarie.

 

SARUSI

Nijisseiki. Fruct de marime mare (200 -250 gr), culoare verde (apoi galbena), coaja subtire, gust foarte bun.
Perioada de culegere: III august.